خواص سنگ ها

مقدمه:

 

بسیاری از مردم، حتی اهل فن به جواهرات و سنگها، صرفا از دید زیورآلات و زیبایی و یا قیمت و ارزش نگاه میکنند.

بعضی از مردم هم بر این باورند که از نگین یا جواهری استفاده کرده اند که برای آنها نحس و شوم بوده و یا اینکه شانس و اقبال را برای آنها به ارمغان آورده است.

اما باید توجه داشت که هیچ چیز در این دنیا بدون دلیل و علت به وجود نمی آید و اگر ما از خواص و فواید و همچنین ضرر و زیان آن اطلاع داشته باشیم، می دانیم که چگونه و در چه جایی  از آن استفاده مطلوب را داشته باشیم.

صدها سال قبل، اهل فن از فواید سنگها و جواهرات استفاده کرده و دریافتند که سنگها دارای خواص مغناطیسی و درمانی می باشند و در عصر حاضر نیز از همین علم در صنعت و طب استفاده های زیادی می شود.

در تاریخ می خوانیم که پادشاهان برای خود تاج درست کرده و از سنگها و جواهرات در آن استفاده می کردند. به خاطر اینکه هزاران سال پیش دانشمندان از خواص و فواید سنگها آگاه بوده و اعتقاد داشتند که هر سنگ خاصیت منحصر به فرد خود را دارد. برای این است که از سنگها برای قدرت، برکت، مال و مقام، مقابله با شر و بیماری و غیره استفاده می کردند و پادشاهان با اطمینان خاطر و داشتن اعتماد به نفس و تکیه برخواص جواهرات بر اریکه قدرت تکیه زده و بر مردم حکومت می کردند. گذشته از آن طبیبان قدیم، از ترکیبات و همچنین کشته سنگها در طب سنتی نیز  استفاده می کردند.

در تاریخ ادیان و سرگذشت پیامبران و بزرگان میخوانیم که تمامی پیامبران و اولیاء الله و علی الخصوص پیامبر گرامی  اسلام حضرت محمد (ص) و همچنین معصومین (سلام الله علیه) نیز از سنگها و جواهراتی استفاده می کردند که نامها و اذکار شریفه حق تعالی برروی آن حک شده بود.

با این حال می دانیم که جواهرات و سنگها اشعه و حرارت کائنات را بخود جذب کرده و طبق خواص خود همان پرتو را تشدید و به انسان منعکس می سازد. پس با کمی تعمق می توان نتیجه گرفت که چه عملی در این رابطه صورت می گیرد و چگونه سنگ و جواهر برای ما مفید بوده و درعین حال می تواند برای ما مضر و مخالف احوالات درونی ما باشد.

 

تاریخچه سنگ شناسی:

در کتابهای قدیمی و معروف ایرانیان، هندوها و چینی ها و دیگر کشورها داستانهای جالبی در مورد سنگها و خواص به وجود آمدن آنها وجود دارد. دانشمندان ایران در کتابهای خود معتقد بر لایه های مختلف زمین بودند که این عناصر در اثر نزدیکی با آتش، آب و خاک و تاثیر مستقیم حرارت، سرما، رطوبت، فشار و غیره سنگها به وجود آمده و همینطور رنگ آنها نیز متاثیر از این تغییرات بوده است. مثلا در اثر سرما و رطوبت زیاد رنگ جواهرات روشن و سفید و در اثر کمی این دو عامل رنگ آنها تیره و سیاه می شود.

دانشمندان اروپایی همه سنگها را دارای قوه جاذبه می دانستند و معتقد بودند بر اثر همین قوت اشیاء به وجود آمده و با ترکیب آنها شیء تازه ای درست می شود و دیگر عناصر و گازها هم در رنگ آنها تاثیر می گذارد.

تاریخ می گوید که از هزاران سال قبل در ایران، هندوستان و برخی نقاط دیگر استفاده از جواهر رواج داشته است. در کشتی نوح (ع) از جواهرات در تاریکی برای روشن شدن استفاده می شده و در زمان حضرت سلیمان (ع) مردم از جواهرات استفاده کردند و نگین حضرت سلیمان (ع) شهره خاص و عام است. در مصر قدیم هم از جواهرات برای تزئین دست و حتی صورت و لباس استفاده می شده و در زبان عبری نامهای مختلفی برای سنگها وجود دارد. هفتصد سال قبل از میلاد یونانیان و رومیان از جواهرات برای درمان و زینت بهره می بردند. در زمان اسکندر هم از انگشتر و زیور آلات استفاده می کردند.  هرودوت، افلاطون و ارسطو در رابطه با خواص، قدرت و قیمت جواهرات مطالب مختلفی نوشته اند و در کتابهای دینی یهود و مسیحیت به آن اشاره هایی شده است.

 در فرهنگ و تعالیم الهی اسلام، قرآن کریم سخنان و فرمایشات چهارده معصوم (ع) و در کتابهایی مانند تحفه عالم شاهی، هدایت ائمه، فرحت الغری، مصباح، تذکره، کنزالحقائق و دیگر کتب در رابطه با جواهرات و خاص آنها بسیار نوشته اند. همانطور که می دانید، معصومین و ائمه اطهار  همگی از سنگ و  انگشتر استفاده می کردند و دیگران را به استفاده از آن توصیه کرده اند.

انتخاب سنگ و جواهر:

سنگ و جواهرات را بر اساس ماه، روز تولد و خصوصیات دیگر آن میتوان انتخاب کرد . شما میتوانید با مراجعه به جداول زیر سنگ مورد نظرتان را انتخاب و تهیه بفرمایید.

 جدول سنگ شناسی

 


نقش نگین پیامبران ، حضرت رسول اکرم(ص) ، و ائمه اطهار(ع)


نقش نگین ائمه

 

گزارش تخلف
بعدی